Zonnebrillen

UV-bescherming

De zonnebrillen bij Optiek Van Veen

Spiegeltje spiegeltje op je neus.... Wie kent ze niet? De trendy zonnebrillen van Ray-ban. Of de zonnebril op sterkte waarbij er een keuze is tussen verschillende tinten glas. Waar we vaak minder bij stilstaan is dat onze ogen net zo beschermd moeten worden tegen de zon als onze huid. UV-straling kan ernstige oogaandoeningen en veroudering van ogen veroorzaken, zelfs als de zon niet schijnt. kom daarom naar de winkel en laat u vrijblijvend door een van onze opticiens informeren en ervaar zelf de verschillende mogelijkheden die Optiek Van Veen te bieden heeft op het gebied van zonnebrillen.

Serengeti

Serengeti

Serengeti staat voor stijlvolle en eigentijdse zonnebrillen. Ook wel de beste merkzonnebrillen ter wereld genoemd.
Mexx

Mexx

Mexx Eyes heeft modieuze monturen met charmante contrasten. Met of zonder frame, glanzend of met een matte finish en spectaculair door het gebruik.
Etnia Barcelona

Etnia Barcelona

Geïnspireerd door het bruisende Catalaanse leven zet Etnia Barcelona in op monturen met frisse kleuren. In combinatie met de klassieke en vintage modellen een trendy bril.
Esprit

Esprit

Fun, friendship en Love of Life: dat is waar het internationale label Esprit voor staat. Esprit Eyewear biedt hoogwaardige brillen voor scherpe prijzen.
Ray-Ban

Ray-Ban

Wie kent ze niet; de Ray-Ban brillen. Als sinds 1936 makers van de Ray-Ban pilotenbril en sinds 1937 op de consumentenmarkt. Grote spiegelende glazen, dikke monturen.

Sportbrillen

Nike

Nike

Nike's sports eyeglasses zijn al lange tijd favoriet bij professionele atleten. Nike's brillen helpen om kleine details duidelijk te zien en ze bieden prestaties op het hoogste niveau.
Oakley

Oakley

Oakley staat al jaren aan de top met haar sportbrillen. Ze zijn voor elke sport leverbaar en kunnen zelfs custom gemaakt worden.

Nemen ruim de tijd om tot gewenst resultaat te komen

“Werd geholpen door een zeer vriendelijke, rustige dame die veel kennis uitstraalde. Gaf goede advies en tips bij het kiezen van mijn zonne/sportbril op sterkte.”
Dries – Nunspeet
Meer reviews
UV-bescherming

Zonbeschermingsfactor brillenglazen

Essilor, wereldmarktleider in oogoptische producten, heeft de Eye-Sun Protection Factor (E-SPF) ontwikkeld. Met behulp van dit systeem is het voor de consument direct duidelijk hoeveel bescherming brillenglazen bieden tegen schadelijke UV-stralen. Veel mensen weten nog niet wat de gevaren van UV-stralen zijn voor de ogen en hoe belangrijk een goede UV-beschermende zonnebril is. Volgens Essilor zijn de huidige aanduidingen op zonnebrillen te onduidelijk en daardoor soms misleidend. De organisatie pleit dan ook voor het algemeen gebruik van de E-SPF waarderingsschaal, om de consument een betrouwbare indicatie te geven van de geboden bescherming van een brillenglas.

UV-straling schadelijk

De meeste mensen weten wel dat UV-straling schadelijk is voor de huid en gebruiken daarom zonnebrandcrème. Het is echter minder vanzelfsprekend om je ogen te beschermen. Uit het Healthy Sight Survey 2010 van Transitions Optical, een dochterbedrijf van Essilor, blijkt dat slechts 1 op de 2 consumenten een zonnebril draagt en dat maar 10% van de consumenten weet dat UV-straling kan leiden tot oogschade of verminderd zicht. En dat terwijl 1 op de 5 gevallen van staar direct het gevolg zou zijn van blootstelling aan UV. Alex Versteeg, commercieel directeur van Essilor Benelux: “Wij als producent hebben, samen met opticiens, optometristen en oogartsen, de taak om mensen erop te wijzen hoe belangrijk het is om de ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling. En niet alleen de ogen, want UV-straling is ook slecht voor de huid rondom de ogen. Bij het aanschaffen van een (zonne)bril moet de consument direct kunnen zien welke beschermingsfactor deze biedt. Een eenvoudige schaal, vergelijkbaar met het systeem voor zonnebrandcrème, biedt deze duidelijkheid.”

Bescherming aan de voor- en achterzijde van de bril

Veel zonnebrillen hebben al een sticker met daarop een beschermingsindicatie, bijvoorbeeld ‘100% UV-filter’. “Maar deze glazen bieden volgens onze schaal geen volledige bescherming”, zegt Versteeg. Vooraanstaand Amerikaanse optometrist Karl Citek van de Pacific University College of Optometry in Oregon (VS) onderzocht dat tot 50% van het schadelijke zonlicht dat de ogen bereikt, via de achterkant van het zonneglas komt. “De meeste glazen beschermen hier niet tegen, en dat is wat de huidige informatievoorziening zo onduidelijk en soms zelfs misleidend maakt.”

E-SPF

De E-SPF schaal varieert van factor 2 voor standaard (heldere) brillenglazen zonder bescherming tot 50+ voor getinte zonneglazen met Crizal Sun UV, die zowel aan de voorkant als achterkant van het glas UV-stralen tegengaan. “Als alle brillenglazen standaard een onafhankelijke E-SPF-waardering zouden krijgen, wordt het de consument makkelijker gemaakt om een afweging te maken tussen een lagere of hogere factor. Wij zien het als een belangrijke taak de consumenten voor te lichten over de gevaren van UV-straling voor de ogen en de oplossingen die daarvoor zijn”, aldus Versteeg.