Zachte lenzen

Maandlenzen - Vloeistoffen - Contactlens Totaalplan

Moeiteloos en comfortabel scherp zien, ongeacht uw sterkte!

Zachte contactlenzen worden door de meeste gebruikers ervaren als zeer comfortabel. U voelt de lenzen niet in uw oog zitten en het onderhoud is relatief eenvoudig. Optiek Van Veen biedt allerlei soorten zachte contactlenzen in verschillende materialen. Het ene materiaal is meer zuurstofdoorlatend dan het andere en het verschilt per persoon welk materiaal het meest geschikt is. De materiaalkeuze is onder andere afhankelijk van de soort afwijking die er is, of u last van hooikoorts hebt, of u wilt sporten met de lenzen, de soorten ruimtes waar u veel in verblijft… Onze contactlensspecialist zal u na een uitgebreid onderzoek van een persoonlijk advies voorzien.

Soorten zachte lenzen

Soorten zachte lenzen

Zachte contactlenzen zijn enkelvoudig, cilindrisch en multifocaal verkrijgbaar. Bovendien is er ook nog verschil in de draagtijd van de lenzen: daglenzen worden maximaal een dag gedragen en daarna weggegooid. U pakt elke dag - heel hygiënisch - nieuwe lenzen. Maar misschien vindt u het prettiger om wekelijks, maandelijks of halfjaarlijks nieuwe lenzen te gaan gebruiken: het is allemaal mogelijk. Voor een uitgebreid onderzoek en het aanmeten van de juiste contactlenzen bent u van harte welkom in onze winkel!

Voordelen zachte lenzen

Voordelen zachte lenzen

De zachte lens is al tijden de meest populaire contactlenssoort. Niet zo gek, want zachte lenzen zijn bijzonder comfortabel en verkrijgbaar in vele varianten. Ze zijn gemaakt van zuurstofdoorlatend materiaal dat flexibeler wordt wanneer het water, dus ook traanvocht, opneemt. Zachte lenzen passen zich op een natuurlijke manier aan de vorm van uw ogen aan. En omdat ze minder bewegen op uw oog dan vormvaste lenzen, voelt u ze vrijwel niet zitten. Dat geeft vrijheid!

Maatwerklenzen

Maatwerk zachte lenzen

Ook bij zachte lenzen is maatwerk mogelijk, bijvoorbeeld wanneer u zowel een torische als multifocale correctie nodig hebt, of wanneer uw sterkte of pasvorm niet verkrijgbaar is als disposable variant. De meeste maatwerklenzen gaan drie of zes maanden mee. Op maat gemaakte zachte lenzen bieden dankzij hun materiaal en ultieme pasvorm optimaal comfort. Indivisual lenzen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in alle mogelijke sterktes, met of zonder leesgedeelte en/of cilinder. Een goede maatwerklens biedt in de multifocale variant bovendien een naadloze overgang van dichtbij naar veraf, zonder enige extra inspanning van de ogen. Dat kijkt wel zo prettig.

Goede Service

“Ik word altijd goed geholpen bij van Veen. Zelfs nadat ik ben verhuisd blijf ik nog hier voor mijn contactlenzen.”
Mariska – Zwolle
Meer reviews

Maandlenzen

De meeste contactlensdragers dragen maandlenzen. Deze zachte lenzen kun je een maand dragen en daarna pak je weer twee frisse lenzen. Maandlenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er multifocale maandlenzen, cilindrische maandlenzen en asferische maandlenzen. Net als aan daglenzen ben je ook aan maandlenzen snel gewend. Dit komt doordat een zachte lens geen vaste vorm heeft. De lens ligt op het hoornvlies en valt precies over de vorm van uw oog. Een ander voordeel ten opzichte van harde lenzen is dat ze minder gevoelig zijn voor stof en wind. Ook sporten is met maandlenzen geen enkel probleem meer.

Nieuw: Energys contactlenzen ontworpen voor uw digitale lifestyle

Wilt u starten met lenzen?

Maak een afspraak voor een lensscreening, bel 0341 25 26 64 of mail naar info@optiekvanveen.nl
Lensvloeistoffen

Lensvloeistoffen

Zachte lenzen zijn gevoeliger voor aanslag door stof, vuil en eiwitten op de langere termijn dan vormvaste lenzen. Dat vraagt om goede zorg. Met de juiste lenzenvloeistof kunt u de hele dag comfortabel en veilig lenzen dragen. Een goede contactlensvloeistof voorkomt irritatie aan de ogen, zorgt ervoor dat ongewenste deeltjes zich minder goed hechten aan het lensoppervlak en houdt de vochtbalans van uw ogen optimaal. Hoe hoger de kwaliteit van de vloeistof, hoe meer plezier u aan uw lenzen beleeft. Zo zijn er ook veilige en effectieve alles-in-één vloeistoffen die u gebruikt voor zowel het reinigen, afspoelen, bewaren en inzetten van uw zachte lenzen. Een tip: door uw lenzen dagelijks in de palm van uw hand zachtjes schoon te wrijven, voorkomt u problemen door ongewenste aanslag.

Contactlens Totaalplan

Contactlens Totaal Plan

contactlens totaalplan

Naast de aanschaf van contactlenzen in verschillende systemen en losse aankopen, kent Optiek van Veen ook het Contactlens Totaal Plan. Dit plan kent een vast maandbedrag waar alles in zit verwerkt:

  • contactlenzen
  • vloeistoffen
  • oogzorg
  • contactlens controles

Een plan wat u een duidelijk overzicht geeft van wat u per maand betaalt aan uw contactlenzen. De vele verschillende soorten contactlenzen hebben verschillende maandbedragen. Het lensabonnement is voor de duur van een half jaar en wordt daarna automatisch verlengd.

  • Zachte contactlenzen € 16,50 t/m € 27,50 per maand per paar
  • Zachte lenzen torisch € 28,50 t/m € 33,00 per maand per paar
  • Zachte lenzen multifocaal € 36,50 t/m € 39,50 per maand per paar

Vraag meer informatie hierover als u bij ons komt voor controle of nieuwe lenzen.