Varilux / Multifocale glazen

Varilux X-series: de beste multifocale glazen ooit gemaakt

Scherp zicht op alle afstanden

Scherp zien is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij het ouder worden ontspringt uiteindelijk niemand de dans en krijgt iedereen te maken met kijkproblemen. Een leesbril is dan vaak een eerste hulpmiddel om weer scherp te zien op de korte afstand. Als u op elke afstand weer scherp wilt zien en wilt genieten van natuurlijk scherp zicht is een multifocale bril de ideale oplossing. Zo kunt u met één bril weer op alle afstanden scherp zien!

Doordat het glas van een multifocale bril is opgebouwd uit verschillende sterktes welke in elkaar overlopen is het glasontwerp complex. Hierdoor bestaan er grote verschillen in kwaliteit. Varilux is het eerste multifocale brillenglas, uitgevonden in 1959. Varilux is tot vandaag nog altijd ongeëvenaard en blijft innoveren om u te laten genieten van het beste zicht.

Maar wat is er nu eigenlijk belangrijk als het gaat om (multifocale) brillenglazen?

Het verschil tussen standaard brillenglazen en gepersonaliseerde brillenglazen.

Geen oog is hetzelfde, zelfs uw linker- en rechteroog verschillen van elkaar. Voor een optimaal resultaat is het dan ook belangrijk om zoveel mogelijk persoonlijke eigenschappen van uw ogen mee te nemen in het glasdesign van uw brillenglazen. Daarom is het belangrijk dat er een oogmeting plaatsvindt door een vakkundige opticien die beschikt over de meest geavanceerde meetapparatuur. Door middel van het Visioffice meetsysteem kan uw opticien diverse gegevens verzamelen die uniek zijn voor uw kijkgedrag, uw ogen en het montuur dat u heeft gekozen, waardoor het glasontwerp daar op aangepast kan worden. Dit resulteert voor de drager in een ongeëvenaard scherp zicht, brede kijkgebieden en een zelfverzekerd gevoel.

Een brillenglas dat aangepast is aan de unieke eigenschappen van uw ogen werkt perfect samen met uw ogen. De gepersonaliseerde brillenglazen van Varilux werken perfect samen met uw ogen, zodat u als brildrager geniet van een contrastrijk en haarscherp beeld!

Kom langs in de winkel en informeer naar de beste Varilux kijkoplossing voor u.

Varilux X-series

Varilux X-series: de beste multifocale brillenglazen ooit gemaakt

Met de Varilux X-series kunt u zich focussen op meer dan een ding tegelijk. Dus als u even op de klok wilt kijken en daarna op uw smartphone, dan moet dat helemaal vlekkeloos verlopen. Uw kijkgedrag is de afgelopen jaren compleet gewijzigd en daar sluiten de Varilux X-series glazen probleemloos op aan.

Met de Varilux X-series:

  • ziet u op alle afstanden scherp
  • maakt u geen onnodige hoofdbewegingen
  • heeft u een rustig en breed kijkbeeld

Ouderdomsverziendheid

Varilux X-series zijn glazen die speciaal zijn ontworpen voor mensen die last krijgen van ouderdomsverziendheid (presbyopie). Ouderdomsverziendheid treedt op wanneer de ooglens minder soepel wordt. Die vermindering van soepelheid van de ooglens begint rond het 40e levensjaar.

Varilux Sport glazen

Varilux Sport: multifocale brillenglazen afgestemd op sport

Bij sportbeoefening is een hoofdrol weggelegd voor onze ogen: zij verstrekken 80% van de informatie over de snelheid en nauwkeurigheid van bewegingen en verplaatsingen. Essilor lanceerde Varilux® Sport om in te spelen op de specifieke verwachtingen van verziende sportbeoefenaars. Deze multifocale brillenglazen dienen voor alle sporten, zoals mountainbiken, zeilen, skiën… zodat de sporter optimaal kan presteren!

Het multifocale brillenglas Varilux Sport biedt:

  • Een vertezicht dat is aangepast aan openluchtactiviteiten, om opdoemende hindernissen duidelijk te onderscheiden, bijvoorbeeld tijdens het mountainbiken.
  • Een zicht op tussenafstand om de bewegingen en verplaatsingen beter te combineren en bewegende voorwerpen nauwkeurig te kunnen volgen (tennis- en golfballen).
  • Een nabijzicht om nauwkeurig te zien, ongeacht de snelheid en stabiliteit (aflezen van een snelheidsmeter op een fiets, een scorekaart bij golf, een GPS, of een kompas).
Varilux Transitions

Transitions Signature: De meest uitgebalanceerde dynamische brillenglazen

De Transitions Signature brillenglazen reageren sneller op direct en indirect zonlicht. Dit betekent dat ze donkerder worden in verschillende zon omstandigheden, met het gezicht van de zon af gewend, in reflecterend licht, op verschillende plaatsen en verschillende tijdstippen van de dag. U merkt niet dat de glazen verkleuren, maar u merkt wel dat het beeld heel scherp is en dat de kleuren er heel natuurlijk uit zien.

En wanneer u naar binnen gaat worden de brillenglazen snel weer helder. Dus waar u ook bent, u heeft altijd en overal plezier van het verbeterde zicht.

  • Binnen en 's nachts helemaal helder
  • Snel terugkleurend vermogen
  • Blokkeert 100% van de UVA- en UVB-stralen
  • Geschikt voor iedere sterkte en alle monturen