Oogonderzoeken

CBR-Keuring | Ooglaseren - Refractiechirurgie

Bij klachten of preventief

Naast het leveren van uw bril of contactlenzen controleren en verzorgen wij eveneens de conditie en de gezondheid van uw ogen. Dit gebeurt in het OOG+OOR zorgcentrum Noordwest Veluwe. Onze optometrist(en) zijn speciaal opgeleid om u maximale zorg te bieden op het gebied van oogzorg. Er zijn verschillende onderzoeken, uiteenlopend van een standaard tot uitgebreid optometrisch onderzoek. Daarnaast kan het ook preventief zijn. Denk aan familiaire oogaandoeningen zoals hoge oogdruk (Glaucoom) netvliesslijtage (Maculadegeneratie), suikerziekte (Diabetes Mellitus). Wilt u een indruk hebben over de algehele situatie en gezondheid van uw ogen? Dan is een volledig optometrisch onderzoek mogelijk. Uiteraard overleggen wij dit eerst met u welk onderzoek uitgevoerd wordt zodat u niet voor onverwachte uitgaven komt te staan. Mocht uit één van onze onderzoeken blijken dat oogheelkundig onderzoek door een oogarts noodzakelijk is, dan kunnen wij direct contact leggen met een oog- of huisarts. Op deze manier kunnen wij u de maximale oogzorg bieden.

Een optometrisch onderzoek is aan te bevelen wanneer u:

 • Wazig of dubbel ziet
 • Last heeft van rode, jeukende of geïrriteerde ogen
 • Droge ogen
 • Last heeft van de ogen bij lezen of beeldschermwerk
 • Vaak vermoeide ogen en hoofdpijnklachten ervaart
 • Moeite heeft met scherp zien
 • Pijn in of rondom de ogen ervaart
 • Vlekjes of draadjes ziet die in uw blikveld drijven
 • Bij lichtflitsen of vervormingen in uw gezichtsveld
 • In uw familie oogziekten voorkomt
 • Indien u ooglaser-of inplantlens behandeling wilt

Bij aandoeningen zoals

 • Suikerziekte (Diabetes Mellitus)
 • Hoge bloeddruk (Hypertensie)
 • Netvliesslijtage van de gele vlek (Maculadegeneratie), bij uzelf of één van uw familieleden
 • Hoge oogdruk (Glaucoom), bij uzelf of één van uw familieleden
logo Oog+Oorzorgcentrum Noordwest Veluwe

Wilt u een afspraak maken?

Maak via ons een afspraak om uw ogen uitgebreid te laten onderzoeken, bel 0341 25 26 64 of mail naar info@optiekvanveen.nl
CBR-keuring

CBR-Keuring

Als uw rijbewijs verloopt wilt u deze natuurlijk tijdig verlengen. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen dient u lichamelijk en mentaal gezond genoeg te zijn. Afhankelijk van uw soort rijbewijs, situatie of leeftijd kan het CBR bepalen dat een oogkeuring door een oogarts noodzakelijk is. In het ziekenhuis kan de wachttijd voor zo’n keuring oplopen tot wel 30 weken. Door de samenwerking tussen de optometristen van het Oogzorgcentrum en oogartsen en het CBR is wachten niet meer nodig.

Afspraak maken

Bel het Oogzorgcentrum 0341-217712 voor een afspraak voor een CBR-keuring. Uw ogen worden gecontroleerd door onze optometrist, let op tijdens dit onderzoek wordt u gedruppeld.

Wat moet u meenemen?

Neem op de dag van afspraak alle papieren van het CBR mee naar uw afspraak. De optometrist onderzoekt uw ogen en stuurt vervolgens alle gegevens veilig naar onze oogarts.

Hoe verder?

Binnen 2 werkdagen na uw bezoek aan de optometrist voert de oogarts de keuring uit en wordt er advies uitgebracht aan het CBR. Daar wordt uiteindelijk ook besloten of u voor verlenging in aanmerking komt. Het CBR koppelt de uitslag ook zelf aan u terug.

Druppels tijdens het onderzoek

Tijdens dit onderzoek wordt er gebruik gemaakt van druppels, waardoor u een vergrote pupil krijgt, dit vergemakkelijkt het onderzoek. U mag nadat er gedruppeld is een half uur niet in de ogen wrijven en geen contactlenzen dragen. Vanwege de druppels bent u lichtgevoeliger en raden wij u aan om een zonnebril mee te nemen. Komt u met de auto dan is het verstandiger dat u iemand meeneemt om te rijden, dit vanwege het verminderde zicht. Mocht uit het onderzoek blijken dat nader onderzoek of overleg met uw huisarts en/of oogarts gewenst is, zullen wij daarvoor zorgen.

De CBR-keuring zal plaatsvinden in het OOG+OOR Zorgcentrum Noordwest Veluwe.

logo Oog+Oorzorgcentrum Noordwest Veluwe
Refractiechirugie

Ooglaseren / Refractiechirurgie

Optiek van Veen heeft een samenwerkingsverband met de oogkliniek Eyescan te Utrecht. Samen met deze oogkliniek kunnen we extra zorg geven aan de mensen die de bril of contactlenzen zat zijn, te hinderlijk vinden in hun werk of om welke reden ook. Voor veel mensen is refractiechirurgie een gepaste oplossing. Natuurlijk zijn er aan aantal dingen waar u rekening mee dient te houden. Tijdens een vooronderzoek wordt alles uitgebreid met u doorgenomen. Wij adviseren op het gebied van refractiechirurgie zoals laseren en inplantlenzen. Daarbij bekijken we onder andere of het oog gezond is, of het hoornvlies dik genoeg is en of het oog vochtig genoeg is. Wanneer blijkt dat een behandeling mogelijk is wordt er een afspraak in de oogkliniek te Utrecht gemaakt. Uiteraard nemen we ook weer de nazorg op ons: dat scheelt voor onze cliënten veel reistijd omdat er nu eenmaal verschillende nacontroles worden uitgevoerd. Op deze manier kunnen wij aan de klanten de beste oogzorg leveren.

Het onderzoek voor ooglaseren/refractiechirurgie zal plaatsvinden in het OOG+OOR Zorgcentrum Noordwest Veluwe.

logo Oog+Oorzorgcentrum Noordwest Veluwe