Multifocale lenzen

Vloeistoffen - Contactlens Totaalplan

Moeiteloos en comfortabel scherp zien dichtbij en veraf

Multifocale contactlenzen zijn contactlenzen voor mensen die naast een sterkte voor veraf een aparte leessterkte nodig hebben. De praktijk wijst uit dat bijna alle bril- en lensdragers vanaf ongeveer 40-45 jaar hiervoor in aanmerking komen. Multifocale contactlenzen zijn zo gemaakt dat die beide sterktes in een lens gecombineerd zijn, zodat je zowel veraf als dichtbij scherp kunt zien.

De allerkleinste leesbril ter wereld

Een helder verhaal over multifocale lenzen

Iedereen die voor veraf én voor dichtbij een andere sterkte nodig heeft, kent het: bril-op, bril-af. Behoorlijk onhandig. Natuurlijk kunt u dan kiezen voor een multifocale bril. Dat is even wennen, maar die vervelende 'brillenswitch' is dan in elk geval niet meer nodig. Maar hoe zou u het vinden om niet meer afhankelijk te zijn van een bril? Denk dan eens aan multifocale contactlenzen!

Hoe werken multifocale contactlenzen?

Met multifocale contactlenzen kunt u op alle afstanden scherp zien. De lens bevat voor iedere afstand een andere sterkte. U kijkt daardoor altijd door meerdere sterktes tegelijk en uw hersenen filteren automatisch het scherpste beeld eruit, welke kant u ook opkijkt. U ziet dus meteen goed.

Het is even wennen aan die voordelen

Scherp zien op alle afstanden, met één set contactlenzen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Wie nooit eerder multifocale contactlenzen heeft gedragen, zal daar misschien eerst aan moeten wennen. Bent u eenmaal gewend, dan ervaart u al snel de enorme voordelen. Het is zaak dat de contactlenzen aangepast worden naar uw behoefte. Uw oogzorgspecialist brengt deze in kaart en zorgt ervoor dat uw lenzen hierop worden afgestemd.

Voordelen op een rij:

 • Niet meer afhankelijk van uw bril
 • Niet meer uw bril omhoog duwen bij het kijken naar een computerscherm
 • Over uw schouder kijken en achteruitrijden in een auto en toch normaal kunnen blijven zien
 • Geen onhandig wisselen van bril(len)
 • Groter gezichtsveld dan bij een multifocale bril
 • Multifocale lenzen zijn er voor de meeste sterktes, ook de hogere sterktes

Multifocale lenzen. Wat te doen?

 • Maak een afspraak
 • Laat de lenzen aanpassen naar uw behoefte
 • Neem de tijd om te wennen aan een nieuwe manier van kijken
 • Geniet van de vrijheid die multifocale contactlenzen u bieden

Nooit meer een bril?

Multifocale lenzen maken het u makkelijk. Autorijden, borden lezen, achter een beeldscherm werken; ongehinderd zonder bril! Wilt u af en toe toch een bril dragen? Kan ook.

Wilt u starten met multifocale lenzen?

Maak een afspraak voor een lensscreening, bel 0341 25 26 64 of mail naar info@optiekvanveen.nl
Lensvloeistoffen

Lensvloeistoffen

Multifocale lenzen zijn gevoeliger voor aanslag door stof, vuil en eiwitten op de langere termijn dan vormvaste lenzen. Dat vraagt om goede zorg. Met de juiste lenzenvloeistof kunt u de hele dag comfortabel en veilig lenzen dragen. Een goede contactlensvloeistof voorkomt irritatie aan de ogen, zorgt ervoor dat ongewenste deeltjes zich minder goed hechten aan het lensoppervlak en houdt de vochtbalans van uw ogen optimaal. Hoe hoger de kwaliteit van de vloeistof, hoe meer plezier u aan uw lenzen beleeft. Zo zijn er ook veilige en effectieve alles-in-één vloeistoffen die u gebruikt voor zowel het reinigen, afspoelen, bewaren en inzetten van uw multifocale lenzen. Een tip: door uw lenzen dagelijks in de palm van uw hand zachtjes schoon te wrijven, voorkomt u problemen door ongewenste aanslag.

Contactlens Totaalplan

Contactlens Totaal Plan

contactlens totaalplan

Naast de aanschaf van contactlenzen in verschillende systemen en losse aankopen, kent Optiek van Veen ook het Contactlens Totaal Plan. Dit plan kent een vast maandbedrag waar alles in zit verwerkt:

 • contactlenzen
 • vloeistoffen
 • oogzorg
 • contactlens controles

Een plan wat u een duidelijk overzicht geeft van wat u per maand betaalt aan uw contactlenzen. De vele verschillende soorten contactlenzen hebben verschillende maandbedragen. Het lensabonnement is voor de duur van een half jaar en wordt daarna automatisch verlengd.

 • Zachte contactlenzen € 16,50 t/m € 27,50 per maand per paar
 • Zachte lenzen torisch € 28,50 t/m € 33,00 per maand per paar
 • Zachte lenzen multifocaal € 36,50 t/m € 39,50 per maand per paar

Vraag meer informatie hierover als u bij ons komt voor controle of nieuwe lenzen.