Trends

Onderhoud glazen

Brillenglazen bij Optiek Van Veen

Voor het aanmeten van uw nieuwe bril zijn uw ogen eerst uitgebreid en nauwkeurig gemeten door één van de speciaal hiervoor opgeleide oogmeetkundig opticiens of optometristen van Optiek Van Veen. Terecht verwacht u nu minstens zo goed te zien als met uw vorige bril en liever nog beter. De specialisten bij Optiek Van Veen gaan met u op zoek naar dat soort glas dat past bij het kijkgedrag van uw oog.

Computerglazen / Eyezen

Computerglazen

Omdat we zoveel met social media bezig zijn, op een tablet en smartphone in de weer, raken ogen vaak vermoeid. Met deze speciale glazen houdt u uw digitale leven langer vol.

Varilux glazen

Varilux glazen

De nieuwste multifocale glazen is de Varilux X-series. Een revolutie op het gebied van dichtbij zien, want tegenwoordig willen we op elke afstand scherp zien.

Ontspiegeling

Ontspiegeling

Door een ontspiegelingslaag aan te brengen op de glazen, heeft u meer profijt van uw glazen, waaronder het verminderen van hinderlijke reflecties.


Voorbeelden van glazen

Optimaal kijkcomfort met Essilor 360°

Standaard of traditionele unifocale brillenglazen bieden over het algemeen een zeer goede prestatie in het centrale zicht. Ze voorzien echter niet in de toenemende behoefte van u als brildrager, om op elk punt in het brillenglas een scherp zicht te hebben. Dat doen Essilor 360° glazen wel.

Met de unifocale glazen Essilor 360° kunnen wij u High Resolution Vision™ bieden, oftewel een extreme precisie en een uiterst hoog contrast, ongeacht de richting waarin u kijkt.

Komt u in aanmerking?

  • Brildragers die het hoogste kijkcomfort zoeken
  • Brildragers met hogere sterktes
  • Brildragers die een cilinderafwijking hebben

Transitions Signature: De meest uitgebalanceerde dynamische brillenglazen

De Transitions Signature brillenglazen reageren sneller op direct en indirect zonlicht. Dit betekent dat ze donkerder worden in verschillende zon omstandigheden, met het gezicht van de zon af gewend, in reflecterend licht, op verschillende plaatsen en verschillende tijdstippen van de dag. U merkt niet dat de glazen verkleuren, maar u merkt wel dat het beeld heel scherp is en dat de kleuren er heel natuurlijk uit zien.

En wanneer u naar binnen gaat worden de brillenglazen snel weer helder. Dus waar u ook bent, u heeft altijd en overal plezier van het verbeterde zicht.

  • Binnen en 's nachts helemaal helder
  • Snel terugkleurend vermogen
  • Blokkeert 100% van de UVA- en UVB-stralen
  • Geschikt voor iedere sterkte en alle monturen

Het onderhoud van uw brillenglazen

Wij adviseren u de bril onder stromend, handwarm water schoon te maken. Zo worden harde stofdeeltjes eerst van de glazen weggespoeld. Gebruik een zachte zeep om eventuele vetresten te verwijderen. Dit mag geen zeep zijn op citroen/citrus basis.

Droog de bril met een schone zachte doek, bij voorkeur een schoon microvezeldoekje, af. Was deze doek regelmatig zonder gebruik te maken van een wasverzachter. Het gebruik van wasverzachters maakt de doek namelijk ongeschikt, omdat er dan een wazige zweem op de glazen achterblijft. Het gebruik van zakdoekjes of keukenpapier wordt sterk afgeraden. Hierin zitten mogelijk grovere houtvezels die uw glazen kunnen beschadigen.

Let op! Bij houten brillen of brillen van hoorn of ander bijzondere materialen, gelden andere onderhoudsvoorschriften. Deze krijgt u apart meegeleverd.

Tips